Massage

Vandaag schrijf ik een blog over massage. Waarom? Omdat een massage een ideale vorm van voorspel is. Je raakt bekend met elkaars lichaam, het is een heerlijke manier om te geven en te krijgen van elkaar en het kan je helpen te ontspannen, zodat je echt van het moment samen kan genieten. 

Waarom is een massage goed voor je? 

 • Massage zorgt voor ontspanning 
  Voor veel mensen is ontspanning de belangrijkste reden voor een massage. 
  Wist je dat een massage zelfs kan helpen bij een burn-out? 
  Als je dan toch een keer wat tijd samen kan uittrekken, is het wel zo fijn als je ontspannen bent toch? Zodat je je kan focussen op dat moment en niet nog druk het boodschappenlijstje in je hoofd aan het doornemen bent. 
 • Door een massage voel je je gelukkiger
  Tijdens het masseren komen stoffen als oxytocine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen. 
 • Je raakt bekend met elkaars lichaam
  Als je elkaar dan toch aan het masseren bent kun je meteen ook de erogene zones van je partner ontdekken. Reageert jouw partner bijvoorbeeld als je hem of haar aanraakt aan de zijkant van de nek of misschien wel op aanraking van de billen? 

Wat kun je gebruiken om te masseren?

Wanneer je een massage als voorspel wil gebruiken is het handig om hier een glijmiddel voor te pakken, want deze kun je dan tweeledig gebruiken. Een glijmiddel op waterbasis trekt sneller in, waardoor het in gebruik bij een massage in vergelijking met een glijmiddel op siliconenbasis minder handig werkt. Uiteraard bied dit wel een mogelijkheid als je niet tegen siliconen kan. Mijn voorkeur gaat dus uit naar het gebruik van een glijmiddel op basis van siliconen. Let wel even goed op of het glijmiddel wat je uitzoekt samen gebruikt kan worden met condooms en seks speeltjes. Sommige glijmiddelen op siliconen basis kunnen namelijk je condoom en/of seks speeltje aantasten en dat zou vervelend zijn. Door de keuze voor een glijmiddel is de overgang naar manuele stimulatie ook naadloos, want het kan geen kwaad als dit op of in de geslachtsdelen terecht komt. 


Ook leuk om eens te proberen een massagekaars! 

Een favoriet van mij om te masseren is toch ook wel de massagekaars. Ik heb een hele voorraad ervan (het zal hier in ieder geval niet gebeuren dat we zonder komen te zitten). 

De massagekaarsen die we bij Ladies Night Homeparties verkopen (en ook via onze webshop Nachtkastje) worden maximaal 45 graden. Dit zijn kaarsen die wanneer je ze aansteekt dus veranderen in een heerlijk geurende, warme massageolie. De kaarsen hebben 30 branduren dus je kan de kaars een heel aantal keren gebruiken. 

Omdat massageolie wat minder geschikt is om te gebruiken op of in de geslachtsdelen is de overgang hier misschien net iets lastiger, maar heey it's worth it! En om het avontuur nu verder voort te zetten onder de douche is ook niet vervelend, toch? 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.