CG Methode + Shea Moisture (review)

Voor de afwisseling eens een totaal ander soort onderwerp, namelijk haar en in dit geval het haar op je hoofd. In deze blog ga ik het namelijk hebben over de CG methode. Op mijn Instagram had ik de vraag gesteld of jullie dit interessant vinden, er kwam 100% ja uit. Dat lijkt me een duidelijke uitslag!

Sinds Februari 2020 maak ik gebruik van de CG methode. Ik zal eerst uitleg geven over wat CG nu eigenlijk inhoud. Voor ik ga vertellen over de set producten die ik ben gaan testen. 

Wat is CG?
De afkorting CG staat voor Curly Girl, maar het is natuurlijk niet alleen voor curly girls. 
Het is een methode, waarbij je alleen haarproducten gebruikt die geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en slechte alcohol bevatten. (Om het meteen al een beetje ingewikkeld te maken. Sommige alcohol mag namelijk wel.)

Hoe begin ik met CG?

Wanneer je gaat zoeken op de CG methode vind je wel zoveel informatie, dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Dit was in ieder geval mijn eerste ervaring met CG. 
Ik hoop jullie via deze blog duidelijke handvaten te kunnen geven, om zelf te kunnen starten met CG.

Er is zoveel informatie te vinden over de CG methode. En je komt meteen een hele hoop begrippen tegen, die in eerste instantie net zo goed in een taal kunnen staan die je niet begrijpt. Mijn eerste tip is dan ook: Wil je aan de CG methode beginnen, lees je op je gemak in.
Zoek de begrippen die je tegenkomt op. Ik zal er in deze blog ook een aantal voor jullie op een rij zetten. 

 • final wash - een final wash gebruik je als je met de CG methode start of nadat je tussentijds een product hebt gebruikt wat niet CG geschikt is. Dit doe je met een sulfatenshampoo. Diverse (huismerk) shampoos zijn geschikt. Kijk goed of er geen slechte ingrediënten inzitten, maar WEL sulfaten.
 • co-wash - een co-wash gebruik je tussen de de CG-shampoo wasbeurten door. Dit kan zijn met een conditioner of speciale co-wash producten. 
 • deep-co - simpel gezegd een haarmasker.
 • ploppen - is een manier om je haar te drogen. Het beste kun je hierin dit op Youtube intikken en gewoon eens kijken hoe anderen dit doen. 

Wanneer je aan de CG methode wil beginnen bepaal je eerst jouw haareigenschappen. Het gaat hier om de eigenschappen: haartype, haardikte, elasticiteit en porositeit.  Om jouw eigenschappen te bepalen kun je bijvoorbeeld eens kijken op www.cghair.nl/haartest
Om je een beetje een beeld van haareigenschappen te geven, dit zijn mijn haareigenschappen:

 • haartype: 3 
 • haardikte: dun 
 • elasticiteit: laag 
 • porositeit: hoog

Mijn haarverzorgingsroutine ziet er momenteel als volgt uit:
1x per week week was ik mijn haren met een CG-shampoo dit doe ik in combinatie met een shampoo borstel. Daarna doe ik een deep-co in kletsnat haar, deze laat ik vervolgens minimaal 30 minuten intrekken tot ik deze weer uitspoel. Mijn haren maak ik voor een deel droog met een microvezel handdoek. Volledig droog maak ik ze met de föhn, nadat ik er een leave in conditioner in heb verdeeld. Alleen wanneer ik mijn haar snel vettig vind aanvoelen was ik mijn haren tussendoor een keer met co-wash. 
Verder gebruik ik een satijnen bonet of als ik even geen zin heb deze te dragen slaap ik op een satijnen kussensloop. 

Mijn haar begon de laatste tijd een beetje uit te zakken, het wordt natuurlijk ook steeds langer, maar het ging meer richting golvend haar dan echt krullen. Daarom een nieuwe lijn om te testen.

Review Shea Moisture coconut & hibiscus lijn

Deze  set bestaat uit;

 • Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo 355ml
 • Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Conditioner 355ml
 • Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie 340gr

 

Ik vind het prettig om te werken met producten binnen 1 lijn. Is dit het meest ideaal, nee waarschijnlijk niet, maar in mijn geval wil het oog ook wat. Ik vind het er mooi uitzien als de artikelen die ik in het zicht heb staan bij elkaar passen. Inmiddels heb ik nu 2x mijn was routine met deze nieuwe lijn geprobeerd. Wanneer ik deze langere tijd gebruik, zal ik nog een aanvulling doen op deze blog. Over het algemeen is het namelijk wel zo dat je producten even de tijd moet gunnen om iets voor je haar te gaan doen. Geef dus niet te snel op bij een bepaald product, tenzij je echt aan je haar merkt dat het er niet blij van word. 
Ik krijg bijvoorbeeld van bepaalde producten veel meer haaruitval, dat is iets wat ik natuurlijk absoluut niet wil, omdat mijn haar al vrij dun is. 

Om te beginnen de geur, ik hou ervan als mijn producten lekker ruiken. Vooral mijn wekelijkse was routine is voor mij echt even een momentje van me-time. Ik neem er mijn tijd voor om te douchen en ik wil er dan uiteraard ook van kunnen genieten. Als je net zoals ik fan bent van zoete geuren, dan is deze geur een topper. Mijn haar voelde na gebruik van de shampoo schoon en mijn haren waren zacht. Ook nadat ik klaar was met de deep-co erachteraan waren mijn haren aangenaam zacht. Voor mijn gevoel krulde het meteen na de eerste keer gebruik alweer een stuk beter. Heb dit ook even gepeild bij mijn verloofde en hij stond er hetzelfde in. Al met al ben ik zover dus zeer tevreden over deze lijn met producten. 

na de eerste keer gebruik shea moisture lijn

Na de eerste keer gebruik Shea Moisture lijn


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.