Menstruatiecups (review)

Afgelopen week heb ik dit voor jullie getest. Ik heb 2 soorten menstruatiecups aangeschaft een merkloze in maat L en een menstruatie cup van Kruidvat eigenmerk in maat A. Volgens de verpakking was het verschil in keuze hierin vooral afhankelijk van of je al eens was vaginaal bevallen bent.
Ik heb om de proef op de som te nemen verschillende maten uitgekozen om mee te gaan testen. De merkloze menstruatie cup heeft mij met een aanbieding €10,- gekost de menstruatie cup van Kruidvat kost €14,95. 

Ik ben begonnen met testen met de merkloze menstruatie cup in maat L. Ik kwam al snel tot de conclusie dat deze voor mij echt te groot is. Kreeg hem niet handig op zijn plaats en wilde ook niet volledig uitklappen. De maat die je kiest qua menstruatie cup is dus erg belangrijk! 

Persoonlijk ben ik best wel pro alles wat beter is voor het milieu. Een menstruatiecup waardoor je een hoop maandverband en/of tampons kan besparen dat klonk mij daarom dan ook als muziek in de oren. Maar werkt zo'n menstruatiecup nu echt wel zo handig? 

"Ik heb het eens bijgehouden:
ik ben 3 a 4 dagen ongesteld per maand en met maandverband
gebruik ik ongeveer 15 stuks in deze periode
Dit zijn 180 maandverbandjes op jaarbasis"

Deze optie viel voor mijzelf dus al vrij snel af. Dus door naar de volgende optie de menstruatie cup van Kruidvat. Wat mij meteen al wel opviel is dat de maat enorm verschilt met de merkloze cups. Ik heb het idee dat de Kruidvat cups erg klein uitvallen. Maar we zetten gewoon door, want ik ben nu toch wel benieuwd of deze dan wel een succes zal zijn. De menstruatie cup van Kruidvat kreeg ik de eerste keer ook niet heel handig op zijn plek, maar na dit een paar keer geprobeerd te hebben lukte dit wel. De cup klapte ook netjes uit en ik heb er niet langs gelekt. Waar ik toch wel even bang voor was. Uiteindelijk na de proef op de som overdag ermee geslaagd genomen te hebben. Dan ook maar de nacht gaan testen. Ik ben blij verrast te kunnen vertellen dat ik ook s'nachts niet gelekt heb met de cup. Het leegmaken van de cup vond ik wel een ding, maar ik denk dat ook hierin vanzelf wel een handigheid gevonden kan worden door het meermaals te doen. Wat vooral belangrijk is is dat je eerst het vacuüm doorbreekt waardoor je de cup makkelijk van zijn plaats kan trekken. Ik heb ervoor gekozen om de cup met warm water schoon te spoelen en hem daarna met toycleaner nog na te reinigen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.